Στις 18 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η δίκη για Παππά και Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Στις 18 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η δίκη για Παππά και Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο

Όπως έγινε γνωστό, στις 18 Νοεμβρίου ημέρα Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσει στο Ειδικό Δικαστήριο η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Επικρατείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός αντιμετωπίζει την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, αναφορικά με τους χειρισμούς του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016

Για πλημμέλημα κατηγορείται επίσης και ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας με την κατηγορία της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος.

Το παραπεμπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου που εκδόθηκε το καλοκαίρι, υιοθέτησε το σκεπτικό της πρότασης που είχε προηγηθεί από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, σύμφωνα με την οποία ο πρώην υπουργός «είχε λειτουργήσει με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον και τα συμφέροντα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και όχι με βάσει τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού και της πολυφωνίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης». Αθώοι για τις κατηγορίες δήλωσαν εξαρχής και ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Να θυμίσουμε ότι η Βουλή υπερψήφισε στις 14 Ιουλίου του 2021 την παραπομπή του Νίκου Παππά σε Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με 178 ναι, 86 όχι και 12 παρών.