ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για υποκλοπές: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει απαντήσεις. Σαν πολλά «νόμιμα λάθη» δεν μαζεύονται;

Μετά το ΚΚΕ, και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε με δεικτικό τρόπο το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» το οποίο αναφέρεται στις υποκλοπές και πιο συγκεκριμένα στο ότι- όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ- γίνεται λόγος για παγίδευση κινητών τηλεφώνων υπουργών της κυβέρνησης, που δεν απολάμβαναν της εμπιστοσύνης του πρώην γραμματέα του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του:

«Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» κάνει λόγο για παγίδευση κινητών τηλεφώνων Υπουργών της Κυβέρνησης, που δεν απολάμβαναν της εμπιστοσύνης του συστήματος Μαξίμου και του πρώην Γραμματέα του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Προσθέτει άλλη μια ψηφίδα στο συγκεντρωτικό και παρωχημένο μοντέλο με το οποίο ασκεί την διακυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το δήθεν επιτελικό κράτος αποδείχτηκε παρακράτος, που δεν διστάζει να προβαίνει σε παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και να αφήνει ελεύθερα τα στελέχη του να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα funds σε βάρος δανειοληπτών.

Το απόρρητο δεν μπορεί να δημιουργεί ανεξέλεγκτες νησίδες στο κράτος υπεράνω του νόμου, κάτι που έγινε αντιληπτό από τις φερόμενες δηλώσεις της Εισαγγελέα της ΕΥΠ. Βασιλικής Βλάχου, που έφτασε στο σημείο να πει ότι θα παρακολουθούσε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μένουνε σταθερά προσηλωμένοι στη θέση μας: να πέσει άπλετο φως. 

Όλα αυτά υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει απαντήσεις. Σαν πολλά «νόμιμα λάθη» δεν μαζεύονται;» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.