Όχι σε μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας από τον Κουτσούμπα

«Αυτά που ενώνουν σήμερα τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα, είναι πολύ περισσότερα, από αυτά που τους χωρίζουν. Και μια χαρά θα μπορούσαν να φτιάξουν την επόμενη αστική κυβέρνησή τους -και αριθμητικά και κυρίως πολιτικά- αν αυτό το απαιτήσει το κεφάλαιο και οι σύμμαχοί του.

Κι αυτό το ξέρει και το παραξέρει και ο κ. Μητσοτάκης, που μίλησε για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης, την οποία τη χαρακτήρισε ως “πολιτική – τερατογένεση”, χώνοντας με κουτοπονηριά μέσα και το ΚΚΕ!» επεσήμανε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της 86ης ΔΕΘ.

«Αφήστε λοιπόν όλοι σας, έξω από τα βρώμικα παιχνίδια σας, το ΚΚΕ», πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι «το ΚΚΕ, το ξέρετε καλά, όπως το ξέρει και όλος ο ελληνικός λαός, δεν πρόκειται, όχι να σας στηρίξει, αλλά ούτε και να σας ανεχτεί σε μία τέτοια κυβέρνηση της συμφοράς για το λαό, όπως δεν το έκανε όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε συγκεκριμένα.

Το ζητούμενο για τον ΓΓ του ΚΚΕ είναι να δημιουργηθεί ένα «νέο αγωνιστικό ξεκίνημα, με το ΚΚΕ μπροστά, δυνατό» ώστε «να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία».

«Καμιά αναμονή λοιπόν, δεν πρέπει να δείξει ο λαός μας. Καμιά ανοχή. Γιατί δεν έχει πλέον καμιά αντοχή», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του.