Τσίπρας από ΔΕΘ: Θα ήταν πράγματι τερατογένεση να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Τσίπρας από ΔΕΘ: Θα ήταν πράγματι τερατογένεση να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ

«Κατηγορούν εμάς ότι θα χρεωκοπήσουμε τη χώρα, όσοι την οδήγησαν στη χρεοκοπία. Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο. Αγγίζει τα 5,6 δισ. ευρώ, κοστολογημένα ένα προς ένα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στην σημερινή συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «εδώ και 1,5 χρόνο παίρνει χρήματα από τον Έλληνα φορολογούμενο από την μεσαία τάξη κυρίως, προκειμένου να επιδοτεί την αισχροκέρδεια. Εμείς θα την καταργήσουμε προκειμένου να δώσουμε ανάσα στους μισθωτούς», προσθέτοντας ότι το τελευταίο 6μηνο, «ο πρωθυπουργός έχει αυξήσει τους φόρους κατά 7 δισ. ευρώ».

«Το όραμά μας σε σχέση με αυτό του κ. Μητσοτάκη είναι η μέρα με τη νύχτα. Το κόστος για την κοινωνία θα είναι δυσανάλογο όχι για την επόμενη χρονιά, αλλά την επόμενη 4ετία» υπογράμμισε.

Όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους θεωρεί ότι ο λόγος που η χώρα έχει έναν βατό ορίζοντα αποπληρωμών το επόμενο διάστημα είναι η ρύθμιση του χρέους.

«Είμαστε έξω από το νερό γιατί εμείς ρυθμίσαμε το χρέος», τόνισε.

Αφού σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη απερχόμενο πρωθυπουργό, σημείωσε «Εγώ δεν είμαι κωλοτούμπας, είμαι θεσμικός. Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε το βαθύ του αδιέξοδο. Δεν θα του δώσουμε καμία διέξοδο.

Θα κυβερνήσω με αυτό που θεωρώ ότι είναι σωστό για τον τόπο και τη δημοκρατία» πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κερδίσει τις εκλογές:

«Πιστεύω βαθιά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές. Αυτή είναι η δική μου πρόβλεψη. Και πιστεύω ότι όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν προκηρύσσει εκλογές, τόσο θα γέρνει η ζυγαριά στο ότι η πολιτική αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι απερχόμενος πρωθυπουργός», τόνισε.

Στο ενδεχόμενο ακυβερνησίας που μπορεί να προκύψει στις επόμενες εκλογές, ανέφερε: «Δεν θα αφήσουμε τον τόπο σε ακυβερνησία, αν τα πράγματα δεν μας αφήσουν να πετύχουμε το στόχο μας.

Θα επιχειρήσουμε τη συνεργασία στη Βουλή με τις υπόλοιπες κοινοβουλευτικές εκλογές. Στο μυαλό μου δεν είναι οι δεύτερες εκλογές, στο μυαλό μου είναι οι πρώτες. Αυτές είναι οι κρίσιμες και σε αυτό συμφωνούμε με τον κ. Μητσοτάκη. Όποιος χάσει τις πρώτες εκλογές, αυτός χάνει τις πολιτικές εξελίξεις. Για εμάς είναι κρίσιμο να μην έχουμε αποχή στις εκλογές», ανέφερε.

Απαντώντας στο σχόλιο του είχε χρησιμοποιήσει ο Κ. Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα στη ΔΕΘ περί «τερατογένεσης» εάν προκύψει κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25, είπε:

«Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί τερατογένεση τη συνέχιση της πολιτικής του κ. Μητσοτάκη.

Να μάθουμε να συνεργαζόμαστε με προγραμματικές συγκλίσεις, έτσι γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουμε την πιο δημοκρατική κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος», ανέφερε.

Μπορώ να συνεργαστώ με τα κόμματα με τα οποία έχω πολιτικές διαφορές, αλλά χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές», τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν αφορούν σενάρια συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. «Κάτι τέτοιο θα ήταν πράγματι τερατογένεση», σχολίασε.

«Δεν μας αφορούν σενάρια πρωθυπουργών που θα έχουν βγει από τον δοκιμαστικό σωλήνα ή από παρακάμερες συμφερόντων», πρόσθεσε.