Παυλόπουλος: Την ίδια τύχη με τους Τούρκους δυνάστες που ηττήθηκαν στην Τριπολιτσά θα έχει ο τουρκικός στρατός εάν τολμήσει να θίξει μια σπιθαμή της Ελληνικής Επικράτειας | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Παυλόπουλος: Την ίδια τύχη με τους Τούρκους δυνάστες που ηττήθηκαν στην Τριπολιτσά θα έχει ο τουρκικός στρατός εάν τολμήσει να θίξει μια σπιθαμή της Ελληνικής Επικράτειας

«Αν ο τουρκικός στρατός θίξει έστω και μια σπιθαμή της Ελλάδας, έστω και μια κεραία της ελληνικής μας κυριαρχίας, θα έχει την ίδια τύχη με τους δυνάστες στην Τριπολιτσά» ήταν το μήνυμα του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος βρέθηκε στην Αρκαδία για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε συγκεκριμένα:

«Η Άλωση της Τριπολιτσάς ήταν το αποτέλεσμα του επικού, κυριολεκτικώς, στρατηγήματος του Γέρου του Μωριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, το οποίο συνέβαλε καθοριστικώς στην εμπέδωση και στην εν συνεχεία ευόδωση της Εθνεγερσίας του 1821.

Τα ιστορικά διδάγματα από την Άλωση της Τριπολιτσάς μας εμπνέουν διαχρονικώς, ιδίως δε σήμερα, όταν έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε εκ νέου την αχαλίνωτη τουρκική προκλητικότητα εις βάρος της Πατρίδας μας αλλά και εις βάρος της Μαρτυρικής Κύπρου, η οποία είναι ευθεία συνέχεια της τουρκικής βαρβαρότητας των Γενοκτονιών του Ελληνισμού του Πόντου και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας» τόνισε ο πρώην ΠτΔ.

Αναφερόμενος στις προκλητικές τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρ. Τ Ερντογάν, σημείωσε ότι «η συγκυρία των ανιστόρητων ιταμών δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Άλωση της Τριπολιτσάς επιβάλλουν και το χρέος μας να διαμηνύσουμε προς την Τουρκία, κατά το «εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης», μεταξύ άλλων και τα εξής: Πρώτον, την ίδια τύχη με τους Τούρκους δυνάστες που ηττήθηκαν κατά κράτος στην Τριπολιτσά θα έχει ο τουρκικός στρατός, αν τολμήσει να θίξει έστω και μια σπιθαμή της Ελληνικής Επικράτειας, έστω και μια κεραία της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Και, δεύτερον, για τον Ελληνισμό, στο σύνολό του, η Εθνεγερσία του 1821 συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο παραμένουν στην μαρτυρική Κύπρο τουρκικά στρατεύματα κατοχής και Τούρκοι έποικοι, δηλαδή έως ότου αποκατασταθούν, καθ’ ολοκληρίαν, η εδαφική ακεραιότητα και η πλήρης κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.