Προέλαση των Ουκρανών στο Χάρκοβο | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Προέλαση των Ουκρανών στο Χάρκοβο

Προέλαση στην περιοχή του Χαρκόβου κάνει πλέον ο Ουκρανικός στρατός, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των Ουκρανών, οι στρατιωτικές δυνάμεις προωθήθηκαν εκτός από τα νότια και τα ανατολικά και προς τη βόρεια πλευρά.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για το Κίεβο, καθώς το Χάρκοβο θεωρείται στρατηγικό σημείο. Το Κίεβο ανέκτησε ξανά δικά του εδάφη, αναγκάζοντας τους Ρώσους να εγκαταλείψουν το κυριότερο προπύργιό τους στην περιοχή. Ο αρχηγός του στρατού, στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι τόνισε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου βρίσκονται ουσιαστικά 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Ρωσία!

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχάρη τους άνδρες του Ουκρανικού στρατού για αυτήν τους την προέλαση, χαρακτηρίζοντας ότι είναι δυνητικά μια τομή τον πόλεμο.

Στην αντίθετη κατεύθυνση είναι οι πληροφορίες που έρχονται από τη Μόσχα, καθώς το υπουργείο Άμυνας της χώρας τόνισε πως ρωσικές δυνάμεις πλήττουν θέσεις του ουκρανικού στρατού στην περιφέρεια του Χαρκόβου, με πλήγματα ακριβείας.