Οικονόμου: Θα αυξηθεί και διευρυνθεί το επίδομα θέρμανσης

Την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, καθώς και τη διεύρυνση της χορήγησής του, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με δηλώσεις του  στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια έχουμε μέτρα οριζόντια, σε ό,τι αφορά τα καύσιμα τρέχει το Fuel Pass 2, θα δούμε με ποιους τρόπους θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα κι εκεί, σε ότι αφορά το επίδομα θέρμανσης, κάθε χρόνο έχουμε και περισσότερα χρήματα και διευρυμένη περίμετρο και φέτος δεν θα μπορεί να είναι διαφορετικά. Έχουμε αποδείξει ότι καταλαβαίνουμε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του κόσμου και ανταποκρινόμαστε σε αυτό» ανέφερε.

Σημείωσε ακόμα ότι η πρόθεση και η βούληση της κυβέρνησης είναι να λαμβάνει μέτρα στήριξης σε όλη τη χρονική διάρκεια που θα διαρκέσει η ενεργειακή ακρίβεια, την οποία και παρομοίασε με την πανδημία λόγω του εξωγενούς χαρακτήρα της.

Τέλος, όσον αφορά στο ενδεχόμενο μειώσεων της τιμής των εισιτηρίων στα ΜΜΜ, ο κ. Οικονόμου δεν απέκλεισε το επόμενο χρονικό διάστημα κάτι τέτοιο

«Το εν λόγω μέτρο, αφορά την καθημερινότητα των πολιτών, τη μετακίνηση, την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας από τα ΙΧ. Τα αρμόδια υπουργεία θα αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα που υπάρχει» κατέληξε.