Μερική επιστράτευση από σήμερα κήρυξε με διάγγελμά του ο Βλ. Πούτιν – Διαθέτουμε πολλά όπλα για να απαντήσουμε και δεν πρόκειται για μπλόφα | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μερική επιστράτευση από σήμερα κήρυξε με διάγγελμά του ο Βλ. Πούτιν – Διαθέτουμε πολλά όπλα για να απαντήσουμε και δεν πρόκειται για μπλόφα

Μερική επιστράτευση κήρυξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με διάγγελμά του σήμερα το πρωί.

Ο ηγέτης της Ρωσίας, επικαλέστηκε απειλές εκ μέρους του ΝΑΤΟ και προανήγγειλε ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει διαθέσιμα για να προστατευθεί.

Όπως ανέφερε, η Ουάσιγκτον έχει δώσει ουσιαστικά εντολή στο Κίεβο να μεταφέρει τις εχθροπραξίες προς τα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναφέροντας επίσης ότι «χρησιμοποιήθηκε πυρηνικός εκβιασμός». Ως απάντηση σε αυτά, σύμφωνα με τον Πούτιν, η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να προστατευθεί «Διαθέτουμε πολλά όπλα για να απαντήσουμε και δεν πρόκειται για μπλόφα», ανέφερε.

Την ίδια ώρα ο Ρώσος Πρόεδρος γνωστοποίησε την πρόθεση της χώρας για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας από αυτήν, όπως στο Ντονέτσκ, τη Χερσώνα, το Λουχάνσκ, και τη Ζαπορίζια, που θα περιλαμβάνει ερώτημα σχετικά με την ένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία. «Δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους αυτούς» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Χαρακτήρισε ως επείγουσα την κατάσταση και έκανε σαφές ότι οι σχετικές διαδικασίες στρατολόγησης αρχίζουν «από σήμερα» για τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, μια επιστράτευση που αφορά τις εφεδρείες και όχι τον γενικό πληθυσμό. Ακόμα είπε ότι στους Ρώσους που εργάζονται σε οργανισμούς σχετικούς με στρατιωτικό βιομηχανικό τομέα θα χορηγείται το δικαίωμα αναβολής από τη στράτευση, με διάταγμα.

«Η Δύση θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία. Έχει αρχίσει έναν πυρηνικό εκβιασμό εναντίον της Ρωσίας, ξεπερνώντας κάθε όριο» τόνισε και συμπλήρωσε «Η Δύση δεν επιθυμεί την ειρήνη μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας», ενώ σχολιάζοντας τους Ουκρανούς, τους αποκάλεσε νεοναζιστές.