Η Βρετανία αποχαιρέτησε τη βασίλισσα Ελισάβετ με μεγαλειώδη τελετή

Στην τελευταία της κατοικία οδηγήθηκε σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ, ύστερα από την κηδεία που τελέστηκε στο Αββαείο του Ουέστημινστερ παρουσία πολλών ξένων ηγετών από διάφορες χώρες του πλανήτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πάνω από συνολικά τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο παρακολούθησαν τηλεοπτικά ή διαδικτυακά την τελετή, κάτι που αποτελεί ρεκόρ!

Η νεκρώσιμη πομπή με αφετηρία το Αββαείο του Ουέστμινστερ μεταφέρθηκε από άγημα 142 ναυτών και συνοδεύτηκε από την βασιλική οικογένεια στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Στους δρόμους της Αγγλικής πρωτεύουσας βρέθηκαν ένα εκατομμύριο άτομα για να δουν από κοντά την μεταφορά, ενώ συνολικά 6.000 στρατιωτικοί συμμετείχαν στο τελετουργικό, δίνοντας έναν πρωτοφανή χαρακτήρα σε αυτό.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ενταφιάστηκε στο παρεκκλήσι όπου αναπαύονται οι γονείς και η αδερφή της πριγκίπισσα Μαργαρίτα, αλλά και ο σύζυγός της Φιλίππος.

Έκδηλη ήταν η συγκίνηση του νέου βασιλιά Κάρολου ο οποίος κατά τη διάρκεια της κηδείας εμφανίστηκε να δακρύζει μπροστά από το φέρετρο, όταν έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.