Ζελένσκι: Σκοπός της Μόσχας είναι να εξασθενήσει και να εκφοβίσει τα κράτη της Ευρώπης

«Να καταστρέψει τη φυσιολογική ζωή κάθε Ευρωπαίου σε όλες τις χώρες της ηπείρου μας θέλει η Μόσχα» επεσήμανε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε χθεσινοβραδινό διάγγελμά του προς τον Ουκρανικό λαό.

«Η Ρωσία προσπαθεί τελευταία να αυξήσει την ενεργειακή πίεση στην Ευρώπη ακόμη περισσότερο. Η μεταφορά αερίου μέσω του Nord Stream σταμάτησε τελείως.

Σκοπός της Μόσχας, είναι να εξασθενήσει και να εκφοβίσει τα κράτη της Ευρώπης. Πέρα από τα άρματα μάχης και τους πυραύλους, η Ρωσία χρησιμοποιεί επίσης την ενέργεια ως όπλο και αυτόν τον χειμώνα, ετοιμάζεται να καταφέρει «αποφασιστικό πλήγμα» στον ενεργειακό τομέα και μόνο η μεγαλύτερη συνοχή θα επιτρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό», υπογράμμισε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Και συμπλήρωσε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να συντονίσουν καλύτερα τα αντίμετρα που θα εφαρμόσουν και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο. Πρέπει να αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία για να περιοριστούν τα έσοδά της από το πετρέλαιο και το αέριο» σημείωσε, ενώ για τον τραυματισμό παιδιών στην περιοχή Τσερνίχιβ, τόνισε ότι «το ατύχημα αυτό ήταν απαράδεκτο και οι υπεύθυνοι για αυτό θα τιμωρηθούν», δήλωσε με έμφαση.