Ζελένσκι: Ο Πούτιν θέλει να πνίξει την Ουκρανία στο αίμα

Την εκτίμηση ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να «πνίξει την Ουκρανία στο αίμα» εξέφρασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με δηλώσεις του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο BILD.

Με αφορμή τη μερική επιστράτευση στη Ρωσία που σήμερα ανακοίνωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, τόνισε ότι οι στρατιωτικές μονάδες της Ρωσίας, απλώς τρέχουν να ξεφύγουν.

Όσον αφορά στις εκτιμήσεις του σχετικά με το εάν ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει στο μέλλον πυρηνικά όπλα, τόνισε

«Δεν πιστεύω ότι αυτός (σσ ο Πούτιν) θα χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος θα του επιτρέψει να χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα», υπογράμμισε ο Ζελένσκι.

«Αύριο ο Πούτιν μπορεί να πει: εκτός από την Ουκρανία, θέλουμε και ένα μέρος της Πολωνίας, διαφορετικά θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτές τις υποχωρήσεις» πρόσθεσε.

Ακόμα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας εκτιμά ότι τα σχέδια της Μόσχας για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις 23-27 Σεπτεμβρίου για την ένταξη στη Ρωσία τεσσάρων περιοχών, θα αποτελέσουν μια «απάτη» που δεν θα αναγνωριστεί από τις περισσότερες χώρες, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι το Κίεβο θα καταφέρει να απελευθερώσει αυτά τα εδάφη.