Ταϊβάν: Οι πολίτες αναζητούν καταφύγια σε περίπτωση κινεζικής εισβολής | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Ταϊβάν: Οι πολίτες αναζητούν καταφύγια σε περίπτωση κινεζικής εισβολής

Η Ταϊβάν προετοιμάζεται διά παν ενδεχόμενο σε σχέση με την Κίνα, καθώς έχουν τεθεί σε ετοιμότητα τα αντιαεροπορικά καταφύγια σε περίπτωση κινεζικής εισβολής.

Η Ταϊβάν είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την ακεραιότητά της, έχοντας διενεργήσει σειρά στρατιωτικών ασκήσεων τους τελευταίους μήνες.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες έχουν προετοιμαστεί για την αναζήτηση καταφυγίων σε περίπτωση κινεζικής εισβολής, όπου οι πολίτες θα μπορούν να προστατευθούν σε περίπτωση πυραυλικής επίθεσης από την Κίνα. Εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των καταφυγίων στην πρωτεύουσα Ταϊπέι ξεπερνούν τα 4.600, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν περίπου 12 εκατ. ανθρώπους.

Ήδη οι Αρχές της Ταϊβάν επικαιροποιούν την βάση δεδομένων των καταφυγίων τοποθετώντας σε μια εφαρμογή για κινητό τις πληροφορίες που αναφέρουν την τοποθεσία τους. Ταυτόχρονα, διεξάγεται εκστρατεία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με τα πλησιέστερα καταφύγια.

Από την άλλη πλευρά, η Κίνα μεταφέρει στρατιωτικές δυνάμεις στην πόλη Σιαμέν της επαρχίας Φουτσιάν, απέναντι από την Ταϊβάν.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία η απόφαση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, σχετικά με το αν θα επισκεφθεί την Ταϊβάν. Το Πεκίνο έχει προειδοποιήσει γι’ αυτή την ενέργεια, απειλώντας ακόμα και με κατάρριψη του αεροπλάνου που θα την μεταφέρει.