Τέλλογλου: Δεν κατήγγειλα παρακολούθηση Μητσοτάκη το 2018- Ενδείξεις ότι τα τηλέφωνα δεν ήταν ασφαλή | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Τέλλογλου: Δεν κατήγγειλα παρακολούθηση Μητσοτάκη το 2018- Ενδείξεις ότι τα τηλέφωνα δεν ήταν ασφαλή

Επί 3,5 ώρες κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο ο Τάσος Τέλλογλου ο οποίος κλήθηκε για μια αναφορά που είχε κάνει το 2018 περί παρακολουθήσεων.

Ο γνωστός δημοσιογράφος σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι ελληνικές υπηρεσίες διαπραγματεύονται την απόκτηση αντίστοιχου λογισμικού εδώ και χρόνια, ωστόσο δεν παραδέχθηκε ότι κατήγγειλε αυτό που τότε είχε δηλώσει περί «παρακολούθησης Μητσοτάκη το 2018».

«Όχι δεν έχω κάνει αυτή την καταγγελία. Υπήρχαν ενδείξεις ότι εκείνη την εποχή ότι τα τηλέφωνα δεν ήταν ασφαλή. Από το 2013 προσπαθούν οι ελληνικές υπηρεσίες να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά.

Η έκταση που έχει πάρει σήμερα το ζήτημα και ο συνδυασμός παρακολουθήσεων δίνει μια νέα ποιότητα στο πρόβλημα. Υπάρχει ακόμα πεδίο έρευνας» υπογράμμισε.

Ο ίδιος απαντώντας στον λόγο που έλαβε κλήση από τον κ. Ντογιάκο για να καταθέσει, ανέφερε ότι «υπήρχαν καταγγελίες για την ασφάλεια επικοινωνιών το 2017 και το 2018. Γι’ αυτές τις καταγγελίες δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα, όσο ισχύει ο νόμος του 2021. Άρα η συζήτηση είναι αδιέξοδη μέχρι να αλλάξει αυτός ο νόμος».

Όσον αφορά στις παρακολουθήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο Τάσος Τέλλογλου τόνισε πως σε αμφότερες τις περιπτώσεις έγινε ένας συνδυασμός νόμιμης συνακρόασης και εισαγωγής του παράνομου λογισμικού.