Πέθανε ο Σταύρος Ψυχάρης | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Πέθανε ο Σταύρος Ψυχάρης

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 77 ετών ο πρώην δημοσιογράφος και διευθυντής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (Δ.Ο.Λ.), Σταύρος Ψυχάρης, στην οικία του.

Ο Σταύρος Ψυχάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική καριέρα του το 1964 στην εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή». Κατά την διάρκεια της δικτατορίας συνέχισε την καριέρα του ως κοινοβουλευτικός συντάκτης της εφημερίδας Έθνος.

Το 1972 βρέθηκε στον Δ.Ο.Λ. όπου αρχικά ήταν δημοσιογράφος και στη συνέχεια πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Τα Νέα.

Από το φθινόπωρο του 1983 ήταν διευθυντής της εφημερίδας Το Βήμα. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ανέλαβε την θέση του γενικού διευθυντή. Από τον Σεπτέμβριο του 2003 ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Λ., συμμετέχοντας στο Δ.Σ. των εκδοτικών εταιρειών του ομίλου Δ.Ο.Λ.

Παράλληλα, ο Σταύρος Ψυχάρης υπήρξε πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη (παλαιότερα Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη), θέση που ανέλαβε μετά το θάνατο του ιδρυτή του ιδρύματος Χρήστου Λαμπράκη το 2009, ενώ εξελέγη πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος, εκτός από την έκδοση του Βήματος και την έκδοση της εφημερίδας Τα Νέα.

Το 1996 διορίστηκε Διοικητής του Αγίου Όρους, θέση που διατήρησε μέχρι το 2001. Στις 20 Ιουνίου 2010 τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για την προσφορά του κατά την περίοδο που διετέλεσε Διοικητής του Αγίου Όρους με το οφίκιο του Μεγάλου Νοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου.

Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Ανδρέα Ψυχάρη, ενώ παντρεύτηκε για δεύτερη φορά με τη δημοσιογράφο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Χριστίνα Τσούτσουρα με την οποία απέκτησε δύο κόρες, τη Χριστίνα και τη Σοφία.

Τα τελευταία χρόνια ο Σταύρος Ψυχάρης αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ενώ έμενε στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη.