Να συγκληθεί αυτή την εβδομάδα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα των παρακολουθήσεων ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το αίτημα για άμεσο άνοιγμα της Βουλής, ακόμα και αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να συζητηθεί το θέμα των υποκλοπών, διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζουν ότι ύστερα από την άρνηση της κυβέρνησης να επανέλθει άμεσα σε κανονική λειτουργία η Βουλή, όπως ζήτησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσω επιστολής των μελών του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά την άμεση σύγκλησής της αυτή την εβδομάδα.

Οι βουλευτές της Επιτροπής που ανήκουν στο κόμμα, στην επιστολή που κατέθεσαν ζήτησαν να κληθούν στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και η Εισαγγελέας- αποσπασμένη στην ΕΥΠ-
για ακρόαση.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές κάνουν λόγο για «σοβαρότατους λόγους κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψης του από την Κυβέρνηση».