Κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη αεράμυνας της Ταϊβάν | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη εισήλθαν στη ζώνη αεράμυνας της Ταϊβάν

Την είσοδο επτά κινεζικών στρατιωτικών αεροσκαφών τα οποία εισήλθαν την Τετάρτη στη ζώνη αεράμυνας της Ταϊβάν, ανακοίνωσαν οι αρχές της τελευταίας.

«Είκοσι επτά αεροσκάφη του κινεζικού στρατού εισήλθαν στην ευρύτερη περιοχή (Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας, ευρύτερη από τον εναέριο χώρο) στις 3 Αυγούστου 2022», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν.

Στο μεταξύ, την αντίθεσή της σε αυτήν την πρακτική της Κίνας εξέφρασε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στο αυτοδιοικούμενο νησί.

«Δυστυχώς, η Ταϊβάν εμποδίστηκε να συμμετάσχει σε παγκόσμιες συνόδους, με πιο πρόσφατη εκείνη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, εξαιτίας των αντιρρήσεων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Παρότι μπορούν να εμποδίσουν την Ταϊβάν να στείλει τους ηγέτες της σε παγκόσμια φόρουμ, δεν μπορούν να εμποδίσουν τους ξένους ηγέτες – ή οποιονδήποτε άλλον θέλει – να ταξιδέψουν στην Ταϊβάν για να τιμήσουν την ακμάζουσα Δημοκρατία της, να επισημάνουν τις επιτυχίες της και να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή μας για συνεχή συνεργασία» ανέφερε συγκεκριμένα, για να συμπληρώσει: «Οι ΗΠΑ θέλουν να έχει πάντα η Ταϊβάν ελευθερία με ασφάλεια και δεν θα κάνουν πίσω από τη θέση τους αυτή. Σεβόμαστε την πολιτική της «Ενιαίας Κίνας», αλλά η αλληλεγγύη μας προς την Ταϊβάν είναι πιο σημαντική παρά ποτέ

Άμεση ήταν η απάντηση του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών Ουάνγκ Γι ο οποίος με έμφαση προειδοποίησε ότι «αυτοί που προσβάλλουν την Κίνα θα πρέπει να τιμωρηθούν με αναπόφευκτο τρόπο».

«Πρόκειται απλώς για μια φάρσα. Με πρόσχημα τη ‘δημοκρατία’, οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβιάζουν την κυριαρχία της Κίνας», κατέληξε.