Κατεχόμενα: Σε δίκη παραπέμπεται δημοσιογράφος για «προσβολή» του Τατάρ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κατεχόμενα: Σε δίκη παραπέμπεται δημοσιογράφος για «προσβολή» του Τατάρ

Σε δίκη οδηγείται η δημοσιογράφος Γιουντούμ Μισιόν στα Κατεχόμενα της Κύπρου, καθώς κατηγορείται για «προσβολή» του «προέδρου» Ερσίν Τατάρ κατά την διάρκεια περιοδείας σε πληγείσες περιοχές από πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, η Γιουντούμ Μισιόν προέβη σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 23 Ιουνίου, στην οποία ανέβασε φωτογραφία του Ερσίν Τατάρ μαζί με τον παρακάτω σχολιασμό: «Μασκαράδες!!! Ήρθε ο μεγάλος του αδελφός!!! Είναι πολύ ευτυχισμένος. Τι θα γίνει και αν καεί η χώρα!!!».

Την επομένη (24 Ιουνίου) ο ηγέτης του ψευδοκράτους υπέβαλε μήνυση κατά της κατηγορούμενης στις 24 Ιουνίου υποστηρίζοντας ότι με την ανάρτηση υβρίζεται η «προεδρία της τδβκ (ψευδοκράτος)». Στις 27 Ιουνίου η δημοσιογράφος κλήθηκε στην «αστυνομία» της κατεχόμενης Λευκωσίας, δηλώνοντας ότι η ανάρτησή της δεν περιελάμβανε ύβρεις. Μάλιστα, η ανάρτηση εστάλη σε καθηγητές γλωσσολογίας και λογοτεχνίας στο «πανεπιστήμιο» εγγύς Ανατολή και «διεθνές πανεπιστήμιο», οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η ανάρτηση στοχοποιεί τον Ερσίν Τατάρ, προσβάλλει, παρενοχλεί και προκαλεί.

Η δικαιοσύνη του ψευδοκράτους αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη η Γιουντούμ Μισιόν με έναν εγγυητή και εγγύηση 30 χιλιάδων τουρκικών λιρών.

Σε χθεσινή ανάρτηση η Γιουντούμ Μισιόν έγραψε: «Μετά από καταγγελία το προέδρου Τατάρ, σήμερα μου έχουν επιβάλει εγγύηση. Να ξέρετε ότι δεν θα μπορέσετε να μας ξεριζώσετε από αυτά τα χώματα. Όποια και αν είναι η τακτική σας, είτε σας αρέσει είτε όχι, δεν θα πάψω ποτέ να σας χτυπώ κατάμουτρα τα λάθη σας, να σας επικρίνω και να αγωνίζομαι […]».