ΕΚΤΑΚΤΟ: Στην Ταϊβάν η Νάνσι Πελόζι | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στην Ταϊβάν η Νάνσι Πελόζι

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα στην Ταϊβάν παρά τις κινεζικές απειλές.

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος «SPAR19» που μετέφερε την Νάνσι Πελόζι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Songshan της Ταϊπέι, το οποίο φιλοξενεί και στρατιωτική βάση.

Η Νάνσι Πελόζι γίνεται η πρώτη πολιτικός των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Ταϊβάν εδώ και 25 χρόνια, την οποία η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θεωρεί δική της επικράτεια.

Η κίνηση της Νάνσι Πελόζι να επισκεφθεί την Ταϊπέι έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Κίνα, η οποία έχει προειδοποιήσει για συνέπειες που μπορούν να προκύψουν. Ήδη το Πεκίνο έχει επιβάλει άτυπο εμπάργκο, ακυρώνοντας τις εισαγωγές προς το εσωτερικό της σε τουλάχιστον 100 εταιρίες από την Ταιβάν.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 2.000 προϊόντα έχουν υπαχθεί σ’ αυτή την κατηγορία, όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, οι παιδικές τροφές κ.ά.

Ακόμα, η Κίνα έχει προχωρήσει σε ακύρωση και αναπροσαρμογή αεροπορικών πτήσεων, ώστε να διασφαλίσει έναν «καθαρό αεροπορικό διάδρομο» για τις επόμενες ώρες.