Δημόσια παρέμβαση θα κάνει ο Μητσοτάκης την Δευτέρα για το θέμα των υποκλοπών | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Δημόσια παρέμβαση θα κάνει ο Μητσοτάκης την Δευτέρα για το θέμα των υποκλοπών

Επίσημη θέση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων που άνοιξε ύστερα από τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη, οι οποίες και τελικά επέφεραν τις παραιτήσεις του γ.γ. του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, θα πάρει μεθαύριο Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί με δήλωσή του για όλα τα γεγονότα που προκάλεσαν εξελίξεις στο στενό περιβάλλον του, καθώς και να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Για το θέμα τοποθετήθηκε με δήλωσή του σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου:

«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημερώσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί.

Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.

Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά».