Βγαίνει η Ελλάδα από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας στις 20 Αυγούστου, όπως επιβεβαίωσε η Κομισιόν | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Βγαίνει η Ελλάδα από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας στις 20 Αυγούστου, όπως επιβεβαίωσε η Κομισιόν

Η Kομισιόν επιβεβαίωσε σήμερα Τετάρτη ότι από τις 20 Αυγούστου η Ελλάδα εξέρχεται από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανακοίνωσή της, τονίζει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των δεσμεύσεων πολιτικής που ανέλαβε στο Eurogroup κατά την έξοδό από το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής τον Ιούνιο του 2018 και πως «έχει πετύχει αποτελεσματική εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, ακόμη και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία COVID-19 και πιο πρόσφατα, από τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

Η Επιτροπή προσθέτει επίσης ότι η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας έχει βελτιωθεί σημαντικά και οι κίνδυνοι δευτερογενών επιπτώσεων στην οικονομία της ζώνης του ευρώ έχουν μειωθεί σημαντικά.

Βέβαια, όπως σημειώνεται, η παρακολούθηση της οικονομικής, δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης της χώρας θα συνεχιστεί να υφίσταται ως μέρος της μεταπρογραμματικής επιτήρησης και εάν τα αποτελέσματα από τις μεταρρυθμίσεις είναι καλά, αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο σε μέτρα ελάφρυνσης για το ελληνικό χρέος.