Αζερμπαϊτζάν: Αναχαίτιση επίθεσης των Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ - Έκκληση της Ε.Ε. για αυτοσυγκράτηση | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Αζερμπαϊτζάν: Αναχαίτιση επίθεσης των Αρμενίων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ – Έκκληση της Ε.Ε. για αυτοσυγκράτηση

Το Αζερμπαϊτζάν αναχαίτισε επίθεση των αρμενικών δυνάμεων σε θέσεις στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας.

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε το Ερεβάν για παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καταγγέλλοντας δολιοφθορά που προκάλεσε τον θάνατο ενός στρατιώτη. Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι οι αζερικές στρατιωτικές δυνάμεις «συνέτριψαν» αρμενικές που επιχείρησαν να καταλάβουν έναν λόφο σε περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας κατηγόρησε το Μπακού για παραβίαση της εκεχειρίας, καταγγέλλοντας την επίθεση σε περιοχές υπό τον έλεγχο των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων. Ακόμα, η Αρμενία ζήτησε από την διεθνή κοινότητα να σταματήσει τις ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε σε τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς και σε τήρηση της συμφωνίας εκεχειρίας.

Τέλος, η Ρωσία επέκρινε το Αζερμπαϊτζάν για τα τεκταινόμενα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, υποστηρίζοντας ότι οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις αποσκοπούν στην διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή.