Άλλη μια πρόκληση από τον Ερντογάν: Επιθεώρησε το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν που κινείται βόρεια της Κύπρου | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Άλλη μια πρόκληση από τον Ερντογάν: Επιθεώρησε το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν που κινείται βόρεια της Κύπρου

Ακάθεκτος συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σήμερα επιθεώρησε το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν.

Πετώντας με το προεδρικό αεροσκάφος πάνω από το πλοίο, ανάρτησε φωτογραφία στο Twitter, με το συνοδευτικό μήνυμα:

«Το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν θα ξεκινήσει για την πρώτη του αποστολή στη Μεσόγειο. Η αποστολή του θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες. Το Αμπντουλχαμίντ Χαν θα κάνει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» έγραψε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι θα πραγματοποιήσει επιχειρήσεις έρευνας και γεώτρησης σε περιοχές «εντός της δικαιοδοσίας της». «Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός γι’ αυτό» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή που θα κινηθεί το γεωτρύπανο είναι βόρεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Άνθρωποι που γνωρίζουν, αναφέρουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα είναι πιθανό να βρεθεί εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

«Τα τελευταία 20 χρόνια φέραμε έργα και υπηρεσίες αιώνων στη χώρα μας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να λύσει την μεγάλη εξάρτηση από την ξένη ενέργεια. Γι’ αυτό αποφασίστηκαν διαδικασίες με εγχώριο εργατικό δυναμικό, υποδομές και τεχνολογικά εργαλεία» πρόσθεσε ο Ερντογάν.