Υψηλού επιπέδου επιχειρηματική συνάντηση στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρίγκιπα-Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα-Υπογραφή επιχειρηματικών συμφωνιών | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Υψηλού επιπέδου επιχειρηματική συνάντηση στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρίγκιπα-Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα-Υπογραφή επιχειρηματικών συμφωνιών

Στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα ο Πρίγκιπας-Διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, στις 26 και 27 Ιουλίου, συνοδευόμενος από πολυπληθή αντιπροσωπεία ανώτατων αξιωματούχων και επιχειρηματιών, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος της Enterprise Greece Ιωάννης Σμυρλής, υποδέχονται, αύριο Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022, Σαουδάραβες Υπουργούς και επιχειρηματίες, σε υψηλού επιπέδου επιχειρηματική συνάντηση στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Η εν λόγω συνάντηση έπεται των δύο επιχειρηματικών φόρουμ που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2022, στο Ριάντ στις 13-14 Μαρτίου και στην Αθήνα στις 30-31 Μαΐου, επισφραγίζοντας τη βούληση των δύο πλευρών να ενισχύσουν περαιτέρω και να εμβαθύνουν τις διμερείς οικονομικές σχέσεις και συνεργασίες.

Κατά τη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τελετή υπογραφής/ανταλλαγής υπογεγραμμένων επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ ελληνικών και σαουδαραβικών ιδιωτικών Ομίλων στους τομείς των θαλάσσιων μεταφορών, της υδατοκαλλιέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, του πολιτισμού, των τροφίμων και των γεωργικών προϊόντων, των κατασκευών και της αμυντικής τεχνολογίας.

Στη συνάντηση θα συμμετέχει επίσης, από την ελληνική πλευρά, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης και από τη σαουδαραβική πλευρά, ο Υπουργός Επενδύσεων Khalid bin Abdulaziz Al-Falih, ο Υπουργός Εμπορίου Dr. Majid bin Abdullah Al-Qasabi, και ο Υπουργός Επικοινωνιών, Πληροφορικής και Τεχνολογίας Abdullah bin Amer Al-Swaha. Παρόντες θα είναι και οι συμπρόεδροι του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, Lubna Al-Olayan και Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.