Σκυλακάκης: Αν διακοπεί η ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ελλάδα η χώρα είναι προετοιμασμένη | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Σκυλακάκης: Αν διακοπεί η ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ελλάδα η χώρα είναι προετοιμασμένη

Η Ελλάδα είναι επαρκώς προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο διακοπής της ροής φυσικού αερίου από την Ρωσία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως οι τιμές του φυσικού αερίου θα καθορίσουν τον τρόπο διάθεσης του δημοσιονομικού χώρου που έχει προκύψει από την αύξηση των εσόδων. «Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον κόσμο για το ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς λόγω της αύξησης του αερίου οι τιμές έχουν τριπλασιαστεί. Αν περισσέψουν χρήματα θα στηριχτεί ο κόσμος και για άλλες ανάγκες του», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Αναφορικά με το φυσικό αέριο, επισήμανε ότι η χώρα μας είναι προετοιμασμένη σε περίπτωση διακοπής της ροής από την Ρωσία. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα θα καταγράψει μείωση του αερίου κατά 15%, λόγω της επανενεργοποίησης του λιγνίτη, της χρήσης πετρελαίου και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).