Βουλγαρία: Ο Πέτκοφ απέρριψε το ρωσικό τελεσίγραφο για ανάκληση της απέλασης 70 διπλωματών | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Βουλγαρία: Ο Πέτκοφ απέρριψε το ρωσικό τελεσίγραφο για ανάκληση της απέλασης 70 διπλωματών

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Κίριλ Πέτκοφ, απέρριψε το τελεσίγραφο της Ρωσίας για ανάκληση της απόφασης για την απέλαση 70 διπλωματών έως το μεσημέρι της Παρασκευής (01/07).

Η Μόσχα εξέδωσε χθες τελεσίγραφο στο οποίο υπήρχε προειδοποίηση για κλείσιμο της Πρεσβείας στη Βουλγαρία, εφόσον δεν ανακαλούνταν η απόφαση για τις απελάσεις.

Ο Κίριλ Πέτκοφ δεν αποδέχεται την κίνηση της Ρωσίας. «Δεν θα επιτρέψουμε σε ξένους διπλωμάτες να δίνουν τελεσίγραφα στο βουλγαρικό κράτος (για να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις) έως το μεσημέρι», τόνισε.

Η διαμάχη με την Ρωσία προκάλεσε τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό, με τους Σοσιαλιστές να καλούν για την διάσωση των διπλωματικών σχέσεων της Σόφιας με την Μόσχα. Μάλιστα, το κόμμα φέρεται αποφασισμένο να μην στηρίξει μία νέα κυβέρνηση υπό τον Κίριλ Πέτκοφ. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το κεντροδεξιό GERB, ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ των απελάσεων.

Υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Κίριλ Πέτκοφ στην πρωθυπουργία είναι ο Υπουργός Οικονομικών Άσεν Βασίλεφ, ο οποίος έχει προταθεί από το κυβερνών κεντρώο κόμμα PP.