Απέκλεισε συνάντησή του με τον Ερντογάν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου ο Αναστασιάδης | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Απέκλεισε συνάντησή του με τον Ερντογάν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου ο Αναστασιάδης

Αρνητική απάντηση σε ραντεβού που του πρότεινε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, δήλωσε ότι έδωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

«Ο Ερντογάν είπε ότι μπορεί να συναντηθούμε στο βόρειο τμήμα και του είπα αποκλείεται» σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τοποθέτησή του στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της τελετής αποκαλυπτηρίων μνημείου για τον Γλαύκο Κληρίδη τόνισε για το ραντεβού με τον Τούρκο Πρόεδρο στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ: «Ήταν μια εθιμοτυπική, φιλική συνάντηση. Τον γνωρίζω από το 2005, ο Εμανουέλ Μακρόν διαδραμάτισε τον δικό του ρόλο και συνεπώς συναντηθήκαμε, μάλιστα δύο φορές, μια κατά τη διάρκεια της δεξίωσης και μια άλλη μετά το πέρας του δείπνου, αλλά και πάλι οι συζητήσεις ήταν φιλικού χαρακτήρα με μόνη την παρέμβαση ότι θα έπρεπε κάποια στιγμή, και καλό είναι εφόσον μεσολαβεί και ο φίλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αν ήθελε, εγώ είμαι έτοιμος, να συναντηθούμε στο Παρίσι».

Σε σχετική ερώτηση σχετικά με το εάν έχει ενημερωθεί για τις προτάσεις που υπέβαλε χθες το απόγευμα ο Ε. Τατάρ στον Βοηθό Γ.Γ. των Η.Ε., για το Κυπριακό, ο Κύπριος Πρόεδρος σημείωσε ότι δεν έχει παραλάβει ακόμα τις προτάσεις και όταν αυτό γίνει «θα υπάρξει και η ανάλογη απάντηση».