Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δημαγωγεί, κλαίγεται στη Διεθνή Κοινότητα | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δημαγωγεί, κλαίγεται στη Διεθνή Κοινότητα

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Είμαστε υπέρ της συνεργασίας, όχι της έντασης. Η Ελλάδα δημαγωγεί, κλαίγεται στη Διεθνή Κοινότητα και λέει “η Τουρκία θα μας επιτεθεί”» τόνισε από τα Κατεχόμενα της Κύπρου όπου βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επίσης έκανε λόγο για επιθυμία της Τουρκίας για «λύση» δύο κρατών για το Κυπριακό.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στους Νίκο Δένδια και Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Ο Δένδιας είχε πει πριν κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Άγκυρα ότι δεν θα πει κάτι αρνητικό και περιμέναμε ότι δεν θα το κάνει. Στην συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα προχώρησε σε σκληρές δηλώσεις. Και το λέω αυτό για να δείξω ποιος έχει αρνητική συμπεριφορά.

Δεν περιμέναμε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έλεγε καλά λόγια για εμάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή το Κογκρέσο» επεσήμανε.

Για τη λύση δύο κρατών στη Κύπρο σημείωσε συγκεκριμένα: «Πως είναι αδύνατον η Άγκυρα να παραμελήσει την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και τον λαό της; Χρειάζεται λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ δύο ίσων κυρίαρχων κρατών.

Θα αξιολογήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις μαζί με τη διαπραγματευτική ομάδα. Γιατί η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθεί να ανασκευάσει και να πουλήσει τα θέματα που έφερε από παλιά ατζέντα, και προσπάθησε να θολώσει τις διαπραγματεύσεις, ως βήματα ή μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», δήλωσε.