Το χοντραίνουν Τουρκικά ΜΜΕ: Αποκαλούν τη Ψέριμο «τουρκικό νησί»... | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Το χοντραίνουν Τουρκικά ΜΜΕ: Αποκαλούν τη Ψέριμο «τουρκικό νησί»…

Την Ψέριμο έβαλαν τώρα στο στόχαστρο οι Τούρκοι.

Συνεχίζοντας το κρεσέντο των προκλήσεων, αποκαλούν τουρκικό νησί την Ψέριμο!

Πιο συγκεκριμένα, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και η κρατική τηλεόραση TRT Haber επιχείρησαν ουσιαστικά να «κατασκοπεύσουν» την Ψέριμο, εστιάζοντας στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού.

Το τουρκικό πρακτορείο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οι δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από τη σημαία. Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτίρια και παρατηρητήριο. Η ένταση αυξήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο νησί».

Η πρόκληση όμως δεν σταμάτησε εκεί. Δημοσιογράφος του τουρκικού ahbr αναφερόμενος στην Ψέριμο είπε χαρακτηριστικά σε απευθείας μετάδοση: «Η Ψέριμος, παρότι είναι ένα από τα Δωδεκάνησα, όπως σας έχουμε πει, βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Κατά συνέπεια, θεωρείται τουρκικό έδαφος.

Η Ελλάδα εισέβαλε σε αυτό το νησί που βλέπεται το 2004»

«Εμείς στη Λωζάνη τι είπαμε; Πως τα νησιά αυτά θα είναι της Ελλάδας αλλά υπό τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης. Αφού παραβιάζουν το καθεστώς τους, ποιος είχε αυτά τα νησιά; To Οθωμανικό κράτους. Ποιος είναι ο κληρονόμος του Οθωμανικού κράτους. Η Τουρκία. Αυτά λένε τα έγγραφα, οι συνθήκες της Λωζάνης. Αφού λοιπόν δόθηκαν υπό τον όρο αυτό και αφού παραβιάστηκε το καθεστώς τους, άρα ανοίγει η συζήτηση για την κυριαρχία τους και επιστρέφονται στον ιδιοκτήτη τους» τόνισε Τούρκος αναλυτής αναφερόμενος στα «ρεπορτάζ» των δύο προαναφερθέντων ΜΜΕ.