Τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον-Ερντογάν - Στην ατζέντα η ενίσχυση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και ο πόλεμος στην Ουκρανία | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον-Ερντογάν – Στην ατζέντα η ενίσχυση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και ο πόλεμος στην Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Τρίτης (21/06) ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους δύο άνδρες να συνομιλούν για την πιθανότητα ενίσχυσης της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με μαχητικά τύπου Eurofighter Typhoon.

Σημειώνεται ότι υπήρξαν δημοσιεύματα τις προηγούμενες ώρες για το θέμα, όπου αναφερόταν ότι η Άγκυρα εξετάζει εναλλακτικό σχέδιο για την ενίσχυση της πολεμικής αεροπορίας της.

Παράλληλα, οι ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου και της Τουρκίας συζήτησαν για τις σχέσεις των δύο χωρών και τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τονίζει την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για την απομάκρυνση των σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.