Σολτς: Ο Πούτιν φοβάται την σπίθα της Δημοκρατίας που εξαπλώνεται στη χώρα του

Επίθεση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, τονίζοντας ότι ο ηγέτης της Ρωσίας φοβάται τη «σπίθα της δημοκρατίας» που εξαπλώνεται προς τη χώρα του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Münchner Merkur, ο Όλαφ Σολτς ρωτήθηκε για το αν η Μόσχα θα αποδεχόταν την επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Ο Ρώσος πρόεδρος πρέπει να αποδεχθεί ότι υπάρχει μια ομάδα νομοταγών δημοκρατιών στη “γειτονιά” του η οποία μεγαλώνει διαρκώς. Φοβάται ξεκάθαρα τη σπίθα της δημοκρατίας που εξαπλώνεται προς τη χώρα του», είπε.

Παράλληλα, ο ίδιος κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Ρωσίας ότι επιθυμεί μια «διχασμένη Ευρώπη και την επιστροφή σε μια πολιτική σφαιρών επιρροής», τονίζοντας ότι αυτό «δεν θα το καταφέρει».

Αναφορικά με το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης, επισήμανε ότι οι υψηλές τιμές θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τέλος, αρνήθηκε την θέση της Μόσχας περί μειωμένων ροών φυσικού αερίου λόγω έλλειψης ανταλλακτικών εξαιτίας της επιβολής κυρώσεων από τις δυτικές χώρες.