Σοβαρό επεισόδιο Ακάρ με Έλληνες βουλευτές στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Σοβαρό επεισόδιο Ακάρ με Έλληνες βουλευτές στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ

Επεισόδιο σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα μεταξύ του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ Ελλήνων βουλευτών στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Αιτία στάθηκε η προκλητική ομιλία του Τούρκου υπουργού Άμυνας ο οποίος έθεσε ξεκάθαρα θέμα για τα χωρικά ύδατα και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, εκτοξεύοντας κατηγορίες προς την Ελλάδα πως η τελευταία υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Έλληνες βουλευτές απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν δικαιούται να μιλάει για σεβασμό της κυριαρχία εδαφών, από τη στιγμή που έχει εισβάλει στην Κύπρο το 1974. Παράλληλα, οι Έλληνες βουλευτές του είπε ότι δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή του Casus Belli, σε περίπτωση που η Αθήνα επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ο Χουλουσί Ακάρ παίρνοντας πάλι τον λόγο, απάντησε εκνευρισμένος στους Έλληνες βουλευτές, Τζάκρη, Λιβανό, Λοβέρδο και Βολουδάκη: «Πολλοί Έλληνες μίλησαν, δεν θέλω να ακούσω άλλο, έχω υποχρεώσεις» και απομακρύνθηκε από την αίθουσα εκνευρισμένος, χωρίς να ακούσει κανέναν άλλον.