«Σημαντικό να διατηρηθεί η σταθερότητα στο Αιγαίο» διεμήνυσε ο Μπάιντεν στον Ερντογάν

Tο πόσο σημαντικό είναι για το ΝΑΤΟ να υπάρξει στο άμεσο μέλλον σταθερότητα στο Αιγαίο και να αποφευχθούν οι εντάσεις επεσήμανε ο Πρόεδρος τον ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά την συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας στη Μαδρίτη.

Μετά το τέλος της συνάντησης των δύο ηγετών μάλιστα, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση η οποία αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν χαιρέτισε τη σύναψη τριμερούς συμφωνίας από την Τουρκία με τη Φινλανδία και τη Σουηδία που άνοιξε το δρόμο στους Συμμάχους να τους καλέσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Οι ηγέτες συζήτησαν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους προς την Ουκρανία στην άμυνά της κατά της ρωσικής επιθετικότητας, καθώς και τη σημασία της άρσης των ρωσικών εμποδίων στην εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών.

Μίλησαν επίσης για τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο και τη Συρία. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε την επιθυμία του να διατηρήσει εποικοδομητικές διμερείς σχέσεις και οι ηγέτες συμφώνησαν στη σημασία συνεχών στενών διαβουλεύσεων μεταξύ των κυβερνήσεών μας».