Πυρκαγιές: Σκληρό καλοκαίρι προβλέπει ο Στυλιανίδης | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Πυρκαγιές: Σκληρό καλοκαίρι προβλέπει ο Στυλιανίδης

Tην εκτίμησή του ότι το καλοκαίρι θα είναι σκληρό όσον αφορά στο θέμα των πυρκαγιών εξέφρασε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης.

Στην έκτακτη ενημέρωση που διεξήχθη για τη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην Άνω Βούλα η οποία σήμερα βρίσκεται σε ύφεση, σημείωσε:

«Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά εδώ στην Αττική, εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών και του ανάγλυφου της περιοχής.

Είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού και ο στόχος είναι να μετριάσουμε τις σκληρές επιπτώσεις όλων αυτών των νέων φαινομένων που προέρχονται από την κλιματική κρίση. Το καλοκαίρι θα είναι σκληρό. Όλες οι μετεωρολογικές προγνώσεις στην Αν. Μεσόγειο, που θεωρείται ως “hot spot” της κλιματικής κρίσης, δείχνουν ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και αυτό το καλοκαίρι», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο κ. Στυλιανίδης απένειμε τα εύσημα στους πυροσβέστες και στους εθελοντές που έδωσαν μάχη με το πύρινο μέτωπο και τελικά το έθεσαν υπό έλεγχο παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στη περιοχή

«Ήμουν στο πεδίο και είδα τι συνέβαινε. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους πάλεψαν για να προστατεύσουν ανθρώπους και περιουσίες. Ήταν ηρωική προσπάθεια. Κυρίως πυροσβέστριες, πυροσβέστες και εθελοντές, αλλά και την αστυνομία, τον στρατό και την τοπική αυτοδιοίκηση. Όλοι έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη», επεσήμανε.

Όπως σημείωσε και ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Βουρνάς, που στη συνέχεια πήρε τον λόγο, δεν υπήρξε τραυματισμός ή θάνατος, γεγονός πολύ σημαντικό.