Κορωνοϊός: Σύσταση για 4η δόση του εμβολίου στις ηλικίες 30-59 ετών - Την Δευτέρα (27 Ιουνίου) ανοίγει η πλατφόρμα | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κορωνοϊός: Σύσταση για 4η δόση του εμβολίου στις ηλικίες 30-59 ετών – Την Δευτέρα (27 Ιουνίου) ανοίγει η πλατφόρμα

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε θετική εισήγηση για τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 30-59 ετών με την 4η δόση, με την σχετική πλατφόρμα να ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα (27/06).

Υπενθυμίζεται ότι  η 4η δόση του εμβολίου άνοιξε για όσους είναι άνω των 60 ετών στις 15 Απριλίου, ενώ νωρίτερα είχε ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες άνω των 80 και άνω των 70 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22».