Θα επεκταθεί ο φράχτης στον Έβρο δήλωσε ο Θεοδωρικάκος | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Θα επεκταθεί ο φράχτης στον Έβρο δήλωσε ο Θεοδωρικάκος

Την επέκταση του υπάρχοντος φράκτη στον Έβρο προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Εκτός από τον φράκτη, ο υπουργός προανήγγειλε και την ενίσχυση της συνοριοφυλακής

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την παραμικρή παραβίαση των συνόρων μας. Υπάρχουν πλέον 37,5 χλμ ενός φράχτη που έχει χτιστεί από την δική μας πλευρά, κι έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα την πρόθεσή μας να επεκτείνουμε αυτό το τεχνητό εμπόδιο σε όσο περισσότερο χλμ μπορούμε. Θα προχωρήσουμε σε όσο γίνεται περισσότερα χλμ αυτόν τον φράχτη. Εάν χρειαστεί να υπάρξει άμεση ενίσχυση των δυνάμεών μας, ήδη εμείς έχουμε εκεί 1.600 συνοριοφύλακες, μέσα στο καλοκαίρι προσλαμβάνουμε άλλους 250, αλλά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας να ανταποκριθούμε σε κάθε περίπτωση, πάντοτε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα, ο υπουργός επεσήμανε ότι σήμερα οι πολίτες αισθάνονται ασφαλείς με την παρούσα κυβέρνηση «παρά τις απρόσμενες δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, λόγω της πανδημίας αλλά και της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και αυτός είναι ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει στις επερχόμενες εκλογές» τόνισε.

Θεωρεί εφικτό τον στόχο της κατάκτησης της αυτοδυναμίας, στις εκλογές όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.