Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο Λουξεμβούργο - Συνάντηση με Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Μεγάλο Δούκα Ερρίκο | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο Λουξεμβούργο – Συνάντηση με Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Μεγάλο Δούκα Ερρίκο

Συνάντηση με τον Jean-Claude Juncker:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Λουξεμβούργο, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον τέως Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Jean-Claude Juncker.

Η κυρία Σακελλαροπούλου συζήτησε με τον κύριο Juncker για τον ρόλο που διαδραμάτισε ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, καθώς και για την πρόοδο που έκτοτε επιτεύχθηκε, η οποία οδήγησε στο τέλος της ενισχυμένης εποπτείας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Jean-Claude Juncker αναφέρθηκαν επίσης στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της.

Συνάντηση με τον Μεγάλο Δούκα του Λουξεμβούργου Ερρίκο:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο Λουξεμβούργο είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο παλάτι με τον Μεγάλο Δούκα του Λουξεμβούργου Ερρίκο, κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και για τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της.

Επίσκεψη στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Koen Lenaerts και τους Έλληνες και Κύπριους δικαστές και υπαλλήλους.