Τουρκία: Ο Ερντογάν εκφράζει αντίθετη άποψη για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο NATO | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Τουρκία: Ο Ερντογάν εκφράζει αντίθετη άποψη για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο NATO

Αρνητική άποψη για το ενδεχόμενο ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο NATO εξέφρασε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας μάλιστα αναφορά για την Ελλάδα.

Μάλιστα, κατηγόρησε τις δύο χώρες, σημειώνοντας ότι αποτελούν «ξενώνες τρομοκρατικών οργανώσεων».

Αρχικά, ο Πρόεδρος της Τουρκίας είπε: «Παρακολουθούμε επί του παρόντος τις εξελίξεις σχετικά με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, αλλά δεν έχουμε θετική διάθεση. Έκαναν λάθη στο ΝΑΤΟ με την περίπτωση της Ελλάδας στο παρελθόν, οι προηγούμενες διοικήσεις του, γνωρίζετε τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, με τη στήριξη του ΝΑΤΟ. Δεν θέλουμε να διαπράξουμε ένα λάθος. Οι σκανδιναβικές χώρες είναι σαν ‘ξενώνες’ για τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ακόμα, ο ίδιος επέκρινε την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να εξαιρέσει τα εδάφη της βόρειας Συρίας από τον κατάλογο των κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ελέγχονται από τους Κούρδους αντάρτες του YPG, τους οποίους η Τουρκία χαρακτηρίζει «περιφερειακό τμήμα του PKK». «Δεν ξέρω τι να πω για τον Μπάιντεν. Αφού δούμε όλα τα δεδομένα και τις ακριβείς δηλώσεις του Μπάιντεν, τότε θα αποκαλύψουμε τη στάση μας. Πρώτα απ’ όλα, το YPG είναι μια τρομοκρατική οργάνωση και είναι ίδιο με το PKK. Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε αυτό το λάθος της Αμερικής. Η Αμερική έχει δώσει κάθε είδους οικονομική στήριξη κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, κατά όλων των οργανώσεων στη βόρεια Συρία. Έστειλε εξοπλισμό και πυρομαχικά με φορτηγά. Τώρα ακούμε για τέτοια πράγματα.

Ό, τι κάναμε στο βόρειο Ιράκ, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε στη βόρεια Συρία, ανεξάρτητα από το ποιο είναι το PKK ή το YPG. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κλείνουμε τα μάτια στους τρομοκράτες. Το λέμε αυτό σε χώρες που φαίνονται φιλικές. Κάνετε λάθος, κάντε τα βήματά σας σωστά. Θα τους τα αναλύσουμε στις μελλοντικές μας συναντήσεις», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.