Σεντένο: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να ξεκινήσει την αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Σεντένο: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να ξεκινήσει την αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να ξεκινήσει την διαδικασία αύξησης των επιτοκίων τον Ιούλιο, ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ και κεντρικός τραπεζίτης της Πορτογαλίας, Μάριο Σεντένο.

Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στην Λισαβόνα, ο Μάριο Σεντένο τόνισε ότι η εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής είναι «απαραίτητη και επιθυμητή» και πρέπει να πραγματοποιηθεί σταδιακά.

Για το ζήτημα του πληθωρισμού, ο Μάριο Σεντένο υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν υπερβολικές αντιδράσεις. Γι’ αυτό τον λόγο, είναι αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο μεταστροφής της πολιτικής της ΕΚΤ από τις αρχές του πρώτου τριμήνου του 2022 μέσω της αύξησης των επιτοκίων. «Παρόλο που ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός το 2022, δεν υπάρχουν διαρθρωτικοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να συγκλίνει προς τον μεσοπρόθεσμο στόχο, καθώς οι ανισορροπίες επιλύονται σταδιακά και η αβεβαιότητα διαλύεται», δήλωσε ο Σεντένο.