Προκλητικός ξανά ο Ακάρ: Έχουμε δίκιο ένα εκατομμύριο φορές για τα προβλήματα με την Ελλάδα | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Προκλητικός ξανά ο Ακάρ: Έχουμε δίκιο ένα εκατομμύριο φορές για τα προβλήματα με την Ελλάδα

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε τη Δευτέρα από τα σύνορα Συρίας- Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ όσον αφορά στα ελληνoτουρκικά.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, κατηγόρησε ανοιχτά την Ελλάδα για την αύξηση των εντάσεων στο Αιγαίο.

«Σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο στις σχέσεις μας με την Ελλάδα και πάντα ευνοούμε τις σχέσεις καλής γειτονίας. Θέλουμε να επιλυθούν τα σημερινά μας προβλήματα με ειρηνικά μέσα και μεθόδους. Σε αυτό το πλαίσιο, διεξάγονται συζητήσεις – διερευνητικές συνομιλίες και για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Λέμε ας το κάνουμε αυτό μέσω τριών καναλιών. Δεν προχωρά όμως.

Έχουμε δίκιο ένα εκατομμύριο φορές για τα προβλήματα με την Ελλάδα. Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει έξι μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου. Οπλίστηκαν 16 νησιά, παραβιάζοντας την συνθήκη της Λωζάνης. Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της. Αυτό το αυξάνει σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές» ανέφερε.

Υπογράμμισε ότι η Άγκυρα δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός και ότι δεν θα υποχωρήσει από τα δικαιώματα της, συμπεριλαμβανομένου του ψευδοκράτους, ενώ πρότεινε στην Αθήνα να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χαρακτηρίζοντας την εξοπλιστική προσπάθεια της χώρας μας ως δυσβάσταχτη όσον αφορά στο οικονομικό κόστος.

«Η Τουρκία είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της σταθερότητας τόσο στην περιοχή όσο και στον κόσμο, δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, αντιθέτως η χώρα μας είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος. Έχουμε τα δικαιώματα ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα και των Κυπρίων αδελφών μας» κατέληξε.