Παπαθανάσης: Οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν ενίσχυση μέσω της πλατφόρμας για το Ταμείο Ανάκαμψης | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Παπαθανάσης: Οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν ενίσχυση μέσω της πλατφόρμας για το Ταμείο Ανάκαμψης

Στη διαρκή στήριξη της κυβέρνησης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από την αρχή της πανδημίας αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι από την άνοιξη του 2020 έχουν χορηγηθεί περισσότερα από 50 δισ. ευρώ για την στήριξη της οικονομίας, στήριξη που είναι πολύ υψηλή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναφορικά με την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, επισήμανε ότι θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά κατά 85% και τις επιχειρήσεις κατά 82%. Την ίδια στιγμή, για το ζήτημα των υπερεσόδων των εταιρειών ενέργειας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει κινηθεί προς την κατεύθυνση της επίλυσης του ζητήματος.

Κατόπιν, ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, λέγοντας ότι έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα εδώ και τρεις ημέρες.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι δίνεται έμφαση στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά της οικονομίας».