Μητσοτάκης: Κάθε προσπάθεια παραβίασης της κυριαρχίας μας θα τιμωρηθεί με πολύ σοβαρό τρόπο | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Μητσοτάκης: Κάθε προσπάθεια παραβίασης της κυριαρχίας μας θα τιμωρηθεί με πολύ σοβαρό τρόπο

«Στέλνουμε μήνυμα ότι κάθε προσπάθεια παραβίασης της κυριαρχίας μας θα τιμωρηθεί με πολύ σοβαρό τρόπο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα κατά την διάρκεια της συζήτησης με θέμα «United in Solidarity: Defending Western Democracy», που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Κατ’ αρχήν δεν διαλέγεις τους γείτονές σου. Είμαστε προορισμένοι από τη γεωγραφία να ζούμε μαζί και το ιδανικό θα ήταν να το κάνουμε ειρηνικά και να επιλύουμε τις διαφορές μας με βάση το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας», ενώ υπενθύμισε τα γεγονότα του Έβρου τον Μάρτιο του 2020, αναφέροντας ότι η Ελλάδα «βρέθηκε αντιμέτωπη με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τον Ερντογάν».

«Θα κάνουμε ό,τι κάναμε πάντα: Θα υποστηρίζουμε τις θέσεις μας με λογικά επιχειρήματα. Με συμμαχίες, έχουμε λάβει μεγάλη στήριξη από τη Σύνοδο Κορυφής. Θα το συζητήσουμε ξανά τον Ιούνιο στην Σύνοδο Κορυφής αν χρειαστεί και συνεχιστεί η τουρκική προκλητικότητα.

Αυτό που δεν μπορούμε να ανεχτούμε είναι μια νέα εκδοχή ιστορικού αναθεωρητισμού. Φαντασιώσεις χαμένων αυτοκρατοριών και προβολή ισχύος που δεν είναι εναρμονισμένη με τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου» υπογράμμισε, ενώ επανέλαβε ότι η χώρα δεν θα συμβιβαστεί με κανενός είδος παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και προς τον σκοπό αυτόν επιχειρείται ενδυνάμωση την εθνικής άμυνας «για να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας ισχύ» δήλωσε μεταξύ άλλων.