Καταγγελίες Ουκρανής φοιτήτριας για κλίμα εκφοβισμού από φοιτητικές ομάδες στο ΑΠΘ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Καταγγελίες Ουκρανής φοιτήτριας για κλίμα εκφοβισμού από φοιτητικές ομάδες στο ΑΠΘ

Φοιτήτρια από την Ουκρανία καταγγέλλει κλίμα εκφοβισμού από φοιτητικές ομάδες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα, αναφορά που έγινε γνωστή πριν από λίγες ώρες λόγω των επεισοδίων στο ΑΠΘ.

Αρχικά, η φοιτήτρια του Τμήματος Κινηματογράφου επισημαίνει ότι η ελευθερία της έκφρασης βρίσκεται υπό περιορισμό.

Παράλληλα, η ίδια τονίζει ότι συγκεκριμένες φοιτητικές ομάδες προέβησαν σε χαρακτηρισμούς εναντίον των Ουκρανών για «ναζί», γεγονός που την κάνει διστακτική στο να προσέρχεται στο πανεπιστήμιο.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Είμαι φοιτήτρια από την Ουκρανία. Όλα αυτά τα χρόνια που σπουδάζω στο ΑΠΘ δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη υποστήριξη του ασύλου και της κατάληψης. Από τους φοιτητές άκουγα μόνο ότι το άσυλο είναι ιερό και κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης αυτού του κανόνα είναι «φασιστική». Οπότε τώρα δεν ξέρω αν θέλω να έχω πτυχίο πανεπιστημίου που απαγορεύεται κάθε διαφορετική άποψη. Μας τρομάζουν με τους «κακούς μπάτσους» ενώ ο πραγματικός κίνδυνος είναι αυτοί που τους «κακούς μπάτσους» τους δημιούργησαν. Και γενικά όταν είδα τι στάση πήραν τα ακροαριστερά «κόμματα» του ΑΠΘ απέναντι στου Ουκρανούς και βάζουν στη Φιλοσοφική Σχολή αφίσες που χωρίς καμία ντροπή μας ονομάζουν ναζί, φοβάμαι να εμφανίζομαι στο πανεπιστήμιο».