ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης στη Δυτική Όχθη σε συγκρούσεις κατά τη μεταφορά της σορού της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρός Ισραηλινός στρατιώτης στη Δυτική Όχθη σε συγκρούσεις κατά τη μεταφορά της σορού της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ

Ισραηλινός στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματά του και έπεσε νεκρός κοντά στην πόλη Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, σε επεισόδια Παλαιστινίων με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κατά τη μεταφορά της σορού της δημοσιογράφου του Al Jazeera Σιρίν Αμπού Άκλεχ.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η ισραηλινή αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει το πλήθος που κρατούσε παλαιστινιακές σημαίες.

Ο θάνατος της δημοσιογράφου του Al Jazeera προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις, καθώς παράγοντες από όλο τον κόσμο καταδίκασαν την ενέργεια.

Η Παλαιστινιακή Αρχή αποδίδει την ενέργεια σε ισραηλινά πυρά, ενώ το Ισραήλ καλεί σε κοινή έρευνα για την εξακρίβωση της προέλευσης των πυρών που προκάλεσαν τον θάνατο της δημοσιογράφου.