Εισβολή στην Ουκρανία: Επίσκεψη του Πέδρο Σάντσεθ στο Κίεβο τις επόμενες ημέρες | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Εισβολή στην Ουκρανία: Επίσκεψη του Πέδρο Σάντσεθ στο Κίεβο τις επόμενες ημέρες

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, αναμένεται να επισκεφθεί το Κίεβο τις επόμενες ημέρες, ώστε να επαναλάβει την δέσμευση της χώρας του και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ουκρανία.

Κατά την διάρκεια επίσκεψης σε κέντρο υποδοχής Ουκρανών προσφύγων στην Ανδαλουσία, ο Πέδρο Σάντσεθ είπε, μεταξύ άλλων: «Πρόκειται να συναντήσω τον πρόεδρο Ζελένσκι τις επόμενες ημέρες και θα του μεταφέρω την αταλάντευτη, σαφή δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι και αυτή της ισπανικής κυβέρνησης, της ισπανικής κοινωνίας, για ειρήνη».

Ακόμα, ο ίδιος συμπλήρωσε πως η Μαδρίτη θα συνεχίσει να εργάζεται για την ειρήνη στην Ουκρανία, συνεχίζοντας ταυτόχρονα να στέλνει «όλη την απαραίτητη ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια».

Επιπλέον, τόνισε ότι οι ισπανικές Αρχές εγγυώνται την υποδοχή στο έδαφος της χώρας των Ουκρανών προσφύγων.

Την Δευτέρα, ο Πέδρο Σάντσεθ προανήγγειλε την επαναλειτουργία της ισπανικής πρεσβείας στο Κίεβο, η οποία έκλεισε στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Πέδρο Σάντσεθ είναι ένας ακόμη Ευρωπαίος πολιτικός που επισκέπτεται την Ουκρανία, μετά την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τους Πρωθυπουργούς της Τσεχίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.