Φυσικό αέριο: Διπλασιάζεται η επιδότηση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Απρίλιο | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Φυσικό αέριο: Διπλασιάζεται η επιδότηση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Διπλασιάζεται η επιδότηση φυσικού αερίου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον τρέχοντα μήνα, καθώς ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ενημέρωσε με επιστολή τις εταιρείες προμήθειας φυσικού αερίου, ότι η κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα διαμορφωθεί τον Απρίλιο σε 40 ευρώ ανά θερμική MWh, έναντι 20 ευρώ ανά θερμική MWh τον Μάρτιο.

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι οικιακοί καταναλωτές για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, καθώς και όλοι οι εμπορικοί και βιομηχανικοί καταναλωτές, ανεξαρτήτως μεγέθους, κύκλου εργασιών και αριθμού εργαζομένων, με εξαίρεση τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ταυτόχρονα, προβλέπεται η συνέχιση της έκπτωσης που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία θα ανέλθει σε 30 ευρώ ανά θερμική MWh για τους οικιακούς καταναλωτές και σε 15 ευρώ ανά θερμική MWh για την βιομηχανία και τα νοσοκομεία που προμηθεύονται φυσικό αέριο από την επιχείρηση.

Το συνολικό ύψος των μέτρων στήριξης για το φυσικό αέριο για τον Απρίλιο θα φτάσει τα 88,74 εκατ. ευρώ από 63 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο, συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης που προσφέρει η ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Το μέτρο θα επαναξιολογείται ανά μήνα, ενώ η τιμή επιδότησης θα κυμαίνεται ανάλογα με τις διεθνείς τιμές του φυσικού αερίου.