Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγόρησε την Ρωσία ότι χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου και τακτικές τρομοκρατίας στα πεδία των μαχών.

Κατά την ομιλία του στο Κοινοβούλιο της Εσθονίας, ο Ουκρανός Πρόεδρος ανέφερε ότι πρέπει να αναζητηθεί τρόπος για να πεισθεί η Ρωσία να σταματήσει τους εκτοπισμούς Ουκρανών, ζητώντας την συνέχιση των κυρώσεων, ως μόνου τρόπου για να αναγκασθεί η Ρωσία να οδηγηθεί σε διαπραγματεύσεις.

Μάλιστα, ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εκτοπισμούς πολιτών από την Ρωσία, τονίζοντας ότι οδηγούνται σε απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις αποσπούν τα έγγραφα και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Ακόμα, είπε ότι οι Ρώσοι χωρίζουν τα παιδιά από τους γονείς τους και σχεδιάζουν να επιτρέψουν σε ρωσικές οικογένειες να τα υιοθετήσουν παράνομα.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό Πρόεδρο, περίπου 500.000 άνθρωποι έχουν απελαθεί βίαια.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε στο συναίσθημα των βουλευτών του εσθονικού Κοινοβουλίου, σημειώνοντας: «Καλώ επίσης το κράτος σας, τους ειδικούς σας να συμμετάσχουν στο έργο μιας κοινής ομάδας που δημιουργήθηκε για τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου του ρωσικού στρατού στο έδαφος της Ουκρανίας. Η τεχνική και εμπειρογνωμοσύνη είναι απαραίτητη τώρα που ο αριθμός των εγκλημάτων πολέμου έχει φτάσει τις δεκάδες χιλιάδες. Είναι μαζικοί πυροβολισμοί πολιτών, βασανιστήρια, βιασμοί, κατεδάφιση νοσοκομείων, βομβαρδισμός μαιευτηρίων, καύση αποθηκών τροφίμων, βομβαρδισμοί καταφυγίων με παιδιά. Δεν υπάρχει έγκλημα που οι Ρώσοι στρατιώτες δεν έχουν διαπράξει τις 49 ημέρες αυτής της εισβολής».