Κατώτατος μισθός: Στις 19:00 οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Κατώτατος μισθός: Στις 19:00 οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού

Ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να κάνει στις 19:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους πολίτες.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, στις 12:30 στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και συζήτησαν επί της εισήγησης των εμπειρογνωμόνων σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανέλθει είτε στο 6% (703 ευρώ), είτε στο 7% (710 ευρώ). Σύμφωνα με το κυβερνητικό σενάριο, η αύξηση για το 2022 (αθροιστικά από κοινού με το 2%) θα κινείται κοντά ή και θα ξεπερνά την ανάκαμψη της οικονομίας το 2021, η οποία ανήλθε στο 8,3%.

Ωστόσο, παρατηρείται εργοδοτικές οργανώσεις εκφράζουν ενστάσεις ως προς το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού. Ειδικότερα, οι ΣΕΒ και ΣΕΤΕ προτείνουν αύξηση 3% ή 4% κατ’ ανώτατο όριο. Την ίδια στιγμή, οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων διατυπώνουν επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις του εργατικού κόστους στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Μιλώντας για το θέμα, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε ότι «θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η ανάγκη μείωσης της ανεργίας, όπως θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και η πραγματικότητα στις επιχειρήσεις».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε ότι θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις, κάνοντας λόγο «για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος».