Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα μπορούσε να στοχεύσει κράτη-μέλη του NATO που εξοπλίζουν την Ουκρανία

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να πλήξει στρατιωτικές βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες του NATO που εξοπλίζουν την Ουκρανία.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η κ. Ζαχάροβα είπε σχετικά: «Καταλαβαίνουμε σωστά ότι, για χάρη της διατάραξης της επιμελητείας των στρατιωτικών προμηθειών, η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου; Σε τελική ανάλυση, αυτό οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος. Από όσο καταλαβαίνω, η Βρετανία είναι μια από αυτές τις χώρες».

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών έρχονται μία ημέρα μετά την συνέντευξη του Υπουργού Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέιμς Χίπι, ο οποίος ανέφερε ότι είναι θεμιτό για την Ουκρανία να χρησιμοποιεί όπλα δυτικών χωρών για να πλήξει στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα βρετανικά οπλικά συστήματα για να πλήξουν ρωσικούς στόχους, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι αυτό αποτελεί απόφαση που θα ληφθεί από την Ουκρανία. Ο ίδιος πάντως εξέφρασε την θέση ότι αυτό είναι «θεμιτό να κυνηγάς στρατιωτικούς στόχους των αντιπάλων σου για να διαταράξεις τις μεταφορές και τις σειρές εφοδιασμού τους».