Επίσκεψη Γεωργιάδη στις ΗΠΑ - «Τώρα είναι η ώρα να έρθετε στην Ελλάδα και να επενδύσετε» | ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ | Όλα στο προσκήνιο!

Επίσκεψη Γεωργιάδη στις ΗΠΑ – «Τώρα είναι η ώρα να έρθετε στην Ελλάδα και να επενδύσετε»

Μήνυμα προς τους επενδυτές να έρθουν στην χώρα απηύθυνε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του στο 23ο Ετήσιο Συνέδριο της «Capital Link Invest in Greece» στη Νέα Υόρκη.

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους επιχειρηματίες της ελληνικής ομογένειας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι επενδυτές θα στηρίξουν την χώρα μόνο εφόσον πιστεύουν ότι θα αποκομίσουν κέρδη από την επένδυσή τους.

Όπως είπε, «εφόσον όμως τώρα βλέπετε άλλους, που δεν είναι Έλληνες, να έρχονται και να επενδύουν στην Ελλάδα, σίγουρα τώρα είναι η σωστή στιγμή και για εσάς να έρθετε. Όχι επειδή είστε Έλληνες, αλλά επειδή θα βρείτε ευκαιρίες στην Ελλάδα και ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν να λύσετε τα όποια προβλήματα προκύψουν».

Κατόπιν, ο ίδιος τόνισε ότι η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει τα τελευταία 2,5 χρόνια, έχοντας γίνει ελκυστική για επενδύσεις. «Αν πριν από δύο χρόνια σας έλεγα, από αυτό εδώ το βήμα, ότι το Ελληνικό θα έχει ξεκινήσει σε δύο χρόνια ενώ δέκα ολόκληρα χρόνια το συζητούσαμε, νομίζω δεν θα με πίστευε κανείς. Καταφέραμε σήμερα να έχουμε τις εργασίες στο Ελληνικό και να ξέρουμε ότι σε μερικά χρόνια θα μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τα όμορφα έργα που θα φτιαχτούν εκεί».

Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επενδύσεις της Pfizer, της Microsoft, της Digital Realty, της Amazon Web Services και της Meta-Facebook, καθώς και άλλες που έχουν πραγματοποιηθεί στην χώρα μας. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Παρασκευή η επένδυση για το data center της Microsoft θα εγκριθεί μαζί με άλλες στρατηγικές επενδύσεις από την διυπουργική επιτροπή.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι η χώρα μας προχώρησε στην αποπληρωμή των δανείων προς το ΔΝΤ, ενώ αναμένεται η έξοδος από την επιτήρηση της Ε.Ε.