Γεωργαντάς: Ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα

Ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης των αγροτών άφησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να λάβει μέτρα ενίσχυσης το προσεχές διάστημα, με ταυτόχρονη αξιολόγηση της ευρωπαϊκής βοήθειας, η οποία ανέρχεται στα 26 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν ληφθεί έως τώρα, σημειώνοντας: «Έχουν ήδη ανακοινωθεί μετρά πάνω από 200 εκατ. ευρώ που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή, είτε με την επιδότηση του πετρελαίου που ήδη έχει μειωθεί κατά 0,15 ευρώ στην αντλία, είτε μέσω της επιστροφής στου αγρότες τον Οκτώβριο με βάση τις δηλώσεις καλλιεργειών που θα γίνουν, είτε με τη ρήτρα αναπροσαρμογής η οποία καλύπτεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από την πολιτεία», είπε. Μάλιστα, ο αρμόδιος Υπουργός προανήγγειλε την χορήγηση 50 εκατ. ευρώ για αγορά ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους.

Αναφορικά με την επάρκεια προϊόντων στην αγορά, ο κ. Γεωργαντάς εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα ελλείψεων στην αγορά. Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε σε πολιτικές της κυβέρνησης για το ηλιέλαιο, επισημαίνοντας πως υπήρξαν συζητήσεις για το θέμα της κατανομής του ηλίανθου για βιοκαύσιμο και για ηλιέλαιο. Γι’ αυτό τον λόγο, προανήγγειλε την διενέργεια συνάντησης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την επίλυση του προβλήματος.

Καταλήγοντας, δήλωσε ότι στόχος είναι η διασφάλιση επαρκών ποσοτήτων ηλιελαίου, ώστε να μην υπάρχει εξάρτηση.